Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / COVID-19 Salgını Kapsamında Uluslararası
Yük Taşımacılığı Yapan Firmalara İlişkin Bilgilendirme

COVID-19 Salgını Kapsamında Uluslararası
Yük Taşımacılığı Yapan Firmalara İlişkin Bilgilendirme

Sayı: 2020/293
Tarih: 07.05.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından "Coronavirüs Salgını ile Mücadele" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazı ile COVID-19 salgını çerçevesinde alınan tedbirlere yönelik olarak yurtdışı faaliyet gösteren kara, deniz ve havayolu firmalarına ilişkin bilgilendirmelere yer verildiği belirtilmiştir.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda gümrük mevzuatı kapsamında yolcu beraberi olarak tanımlanan, yolcunun yanında olmak kayıt ve şartıyla bazı evcil  hayvanların, zirai  mücadele ve deney amaçlı kullanılacak parazitoid etmenler ve predatörler ile her türlü deney hayvanı, kelebek türleri ve ısıl işlem görmeden yem amaçlı kullanılacak olan ürünlerin ithalatının T.C. Sağlık  Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından son bilimsel gelişmeler doğrultusunda yeniden değerlendirilmesinin talep edildiği bildirilmiştir.

Duyuruda ayrıca T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün 30 Nisan 2020 tarihli yazısı ile COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu önerileri doğrultusunda şu an için COVID-19'un dünya çapında görülmesi sebebiyle bütün ülkeler için alınması gereken tedbirlere yer verilmiştir.

Bu çerçevede yurtdışı bağlantılı faaliyet gösteren kara, deniz ve havayolu firmalarının belirlenen tedbirleri sağlaması gerektiği belirtilmiştir.

Söz konusu duyuruyu ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü yazısını ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr